Músico

Miquel Cordoba Galdo

Viola

Miquel Cordoba Galdo

Biografia

Vaig estudiar violí, viola i música de cambra amb Maria Àngels Casas a Manresa i posteriorment amb Gonçal Comellas a Barcelona. Més tard vaig ampliar els meus estudis amb membres del Quartet Vermeer, del Quartet Casals i amb Yuval Gotlibovich. Actualment sóc membre de la Camerata 432, de l'Alart Quartet i col·laborador de l'Orquestra de Cadaqués. Compagino la meva activitat concertística amb la docent, al Conservatori Municipal d'Igualada.

Entrevista

¿Què significa per tu tocar amb l’Orquestra de Cadaqués?

Per mi tocar amb l'OdC representa l'oportunitat de compartir l'entusiasme i el compromís de fer música al més alt nivell amb uns músics excepcionals. L'OdC ha estat i continua sent un dels referents per a molts músics de la meva generació, poder compartir escenari amb ells m'omple de joia.

¿Quins records tens del teu primer concert amb l'OdC?

El meu primer concert amb l'OdC va ser durant l'11a edició del seu Concurs de Direcció, l'any 2013. Em va meravellar la tremenda flexibilitat de l'orquestra davant de cada un dels directors participants, així com la seriositat i el rigor del concurs en si mateix. Recordo amb especial emoció el concert de la final, en la qual vam interpretar la 'Simfonia número 2' de Beethoven.

¿Quin és el teu millor record tocant amb l'OdC?

Un dels millors records que tinc amb l'OdC va ser la gira per Alemanya en la qual es commemorava el 90è aniversari del recentment desaparegut Sir Neville Marriner. Per a mi era el primer cop sota la seva batuta, però per a molts dels músics de l'orquestra va ser un entranyable retrobament. Vaig poder veure la gran estima que hi havia entre ells i el mestre. La llarga relació que va mantenir amb l'OdC es traslluïa en infinitat de detalls i gestos de complicitat amb els músics. Va ser una gira molt emocionant i molt intensa.

¿Hi ha alguna partitura en concret que t'agradi molt tocar amb una orquestra?

Qualsevol de les simfonies de Beethoven, són molt especials per a mi. Em porten directament a la infància, quan, molt abans de començar a tocar el violí, les escoltava a la falda del meu pare.

¿Si no toquessis el teu instrument, quin altre instrument t'hauria agradat tocar?

M'agradaria tocar bé el piano, però em costa molt imaginar-me sense l'arc entre els dits... :)

¿Hi ha alguna partitura que no hagis tocat mai amb l'OdC que t'agradaria tocar?

No he tingut encara l'oportunitat de tocar cap de les simfonies de Brahms amb l'OdC. M'encantaria!

¿Per què creus que el públic hauria d'assistir als concerts de BCN Clàssics de l'OdC al Palau de la Música Catalana?

És una oportunitat per sentir una de les millors orquestres del panorama actual, que a més a més és un dels projectes musicals més sòlids i amb més trajectòria de casa nostra. Grans directors, grans solistes i una gran orquestra. Només hi faltes tu!

Con el apoyo de

Diputació de Girona
Generalitat de Catalunya
Gobierno de España
Institut Ramón Llull